something little but with life!

something little but with life!

duminică, 7 februarie 2010

Imi place ceaiul!

"Verde, negru, din flori si frunze, parfumat, puternic, catifelat sau aspru, amar sau dulceag, acrisor sau picant, ceaiurile captiveaza simturile. Consumat simplu, cu zahar sau miere, cu lamaie sau lapte, ceaiul din plante este un elixir al vietii.

In general vorbind, unele din componentele ceaiurilor, catechinele (sau taninuri), polifenolii, derivati din flavonoide (substantele naturale continute de plante) ajuta si protejaza inima, controleaza concentratia de colesterol din sange, regleaza nivelul glucozei, previne si intarzie imbatranirea cerebrala si contribuie eficient la diminuarea depozitelor de grasime.

In functie de compozitie, ceaiurile stimuleaza sau diminueaza apetitul stimuleaza tonusul psihic si reprezinta o importanta sursa de antioxidanti.

Pe langa faptul ca sunt bauturi sanatoase, ceaiurile din plante, in general, si cele verzi si negre, in special, iti daruiesc un moment de placere. Ceaiul negru, rezultat din fermentarea ceaiului verde este deosebit prin gustul lui, in timp ce, de departe, cel mai sanatos este cel verde, nefermentat, special prin aroma si gustul putin amar. Deosebit de bun pentru sanatate este cel verde, fiind o "magazie" de antioxidanti. Japonezii beau si un ceai "albastru", denumit si Oolong, care rezulta din fermentarea partiala a ceaiului verde. Calitatea si gustul depinde de multi factorii, de la soi, pana la modul de uscare si de momentul culegerii.
Specialistii sustin ca daca adaugi cateva picaturi de lamaie in ceai (fie el verde, albastru sau negu), creste capacitatea organismului de a asimila antioxidantii." (asta am copiat-o de pe un site..irelevant..dar asa e)
Imi place ceaiul si beau mult!
Azi am baut 4 cani! Si as mai bea..dar am timp pana la noapte..ca doar noaptea dorm!
Poate sa ti se faca rau de la ceai?? Nu cred!
Deci ..cine vine la un ceai??

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu